Abhyanga massage

Kruidenoliemassage van lichaam en hoofd:

De Ayurvedische Abhyanga oliemassage is een traditionele oliemassage van lichaam en hoofd. Tijdens de massage worden er Ayurvedische kruidenoliën opgewarmd op het lichaam ingemasseerd. De medicinale kruidenoliën zijn afgestemd op uw individuele lichaamsbouw, constitutie en eventuele klachten.

De kruidenoliën worden door de huid opgenomen en komen binnen enkele minuten in het bloed terecht. Het gebruik van medicinale kruidenoliën gecombineerd met de massage technieken maakt toxinen in de lichaamsweefsels los om deze af te voeren. Het stimuleert regeneratie van lichaamsweefsels, de doorbloeding en de afvoering van afvalstoffen. Zodoende wordt het natuurlijke zuiveringsproces van het lichaam bevorderd, waardoor verstoringen en blokkades opgeheven worden en het immuunsysteem beschermd en versterkt wordt. De Abhyanga massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest. Je cellen verjongen op een natuurlijke wijze. De oliemassage heeft een reinigend, voedend en ontspannend effect. Lichaam en geest komen in balans.
Wanneer de massage met regelmaat ontvangen wordt, voorkomt het vele kwalen en ziektes.


Voor wie?
De Abhyanga massage is geschikt voor iedereen. Maar zeker ook geschikt bij diverse klachten, zoals:

  • Lage weerstand: de massage werkt ontgiftend en reinigend, verbetert je weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop;
  • Spierpijn: de massage draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning;
  • Huidklachten: de behandeling ondersteunt herstel van eczeem, psoriasis, gebarsten huid;
  • Spijsverteringsstoornissen: de massage stimuleert de spijsvertering;
  • Overgewicht: de massage ondersteunt gewichtsvermindering bij een dieet, ook plaatselijk vetverlies;
  • Hoofdpijn en migraine;
  • Fysieke aandoeningen: de behandeling ondersteund behandeling van multiple sclerosis, reuma, artrose en werkt pijnverlichtend;
  • Fysieke klachten: de behandeling werkt herstelbevorderend en pijnverlichtend bij spierpijn, blessures, nek/rug/schouderpijn, gewrichtspijn;
  • Stressklachten: de behandeling bestrijdt stress, nervositeit, vermoeidheid en slapeloosheid;
  • Psychische klachten: de behandeling helpt neerslachtigheid, depressie, burn-out en verdriet verlichten;

De massage omvat het hele lichaam, van top tot teen, behalve de genitale zones. De massage wordt afgesloten met een Pidichil, een warme oliestroom over het gehele lichaam. De oliën mogen na de behandeling enkele uren intrekken om hun heilzame werk te doen. Na de behandeling kunt u even bijkomen met een kopje thee of water.

Duur: u kunt kiezen tussen een behandeling van 60 of 90 minuten. Bij de behandeling van 90 minuten worden ook uw hoofd en gezicht gemasseerd.

Praktische informatie: Je krijgt een massage van je hoofd tot je tenen. Trek oude kleding aan, zodat het geen probleem is als er een beetje olie op komt.